torsdag 19 november 2009

Dag 322-323. Trist dag/lite mindre trist dag


19 november, torsdag. Var på BVC för vägning och mätning av Ellie idag. Allt såg bra ut och hon ökar som hon ska. Jag hade tur och fick vaccinera mig mot svininfluensan också när vi var där. De vaccinerar på tisdagar och onsdagar där, men hade några doser över från igår som måste användas inom 24 timmar, så då var de snälla och vaccinerade mig. Ellie är ju fortfarande förkyld, så hon får vänta till nästa vecka med sin spruta. Armen värker och jag börjar få en rejäl huvudvärk, så jag antar att det är biverkningarna som ger sig till känna...

Dagens bild tog jag när Ellie åt middag och där kan ni se hennes första tand. Och igår upptäckte jag att det är en till på väg upp intill den första. Kanske är därför hon fått lite feber igen.

Dagens Ellie-händelse. Vikt och längd mätt på BVC idag, vid 7 mån och 1 veckas ålder: 7.695 gram tung och 71,5 cm lång.
Idag har hon för första gången ställt sig på alla fyra, spännande! Jag har provat ställa henne så förut, men hon har bara fallit ihop på mage igen. Men idag ser jag hur hon plötsligt lyfter sig från magliggandet till att stå på alla fyra och sen gjorde hon det flera gånger till. Ett steg på väg mot att krypa kanske.

Dagens bästa var att jag fick vaccinera mig idag. Det känns bra att ha gjort det dels för Ellies skull och dels för mammas skull, eftersom hon tillhör riskgrupperna med sin lungsjukdom, och vi ska ju snart ses och då är det skönt att ha minskat risken för att jag skulle kunna smitta henne med svinis.

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


18 november, onsdag. Usch vilken trist dag det var idag. Ni kan ju ana hur trist när jag säger att dagens höjdpunkt var när vi gick ut i spöregnet och ställde oss vid parkeringsdäcket och väntade på att Mattias skulle komma hemkörande från jobbet... På kvällen var jag dock till en granne på Tupperware-party och gjorde av med lite pengar, men vi bjöds också på vin och mat så det var riktigt trevligt. Är man mammaledig blir man glad över det lilla :)

Dagens bild visar en Ellie-specialitet - att nypas i ansiktet. Hon ser rätt belåten ut med greppet i pappas ansikte.

Dagens bästa tror jag får bli att en av grannmammorna jag umgås med vann budgivningen på en större lägenhet här på gården. Vi har så trevligt tillsammans, så det hade varit jättetrist om de flyttat härifrån. Nu får de en ny och större lägenhet, men vi förblir grannar!

2 kommentarer:

Sarah sa...

Hej, vilket härligt smajl! Alva väger just nu 9820 och är 68 cm lång, en liten tjockis med andra ord =) Kul när tänderna kommer, Alvas två där nere har vuxit en bra bit nu. Ammar du fortfarande? Man kan nästan säga att jag helammar för här spottas det och fräser det för fulla muggar med annan mat. Det går lite bättre med maten från 6 månader. Men erfaren som jag är ;) med två barn sedan tidigare så tar jag det piano. Ha en skön helg /sarah

Nässelblom och choklad sa...

Så mycket fina bilder på Ellie. Den glada matbilden med glittrande ögon är helt underbar. Vad roligt att du dokumenterar så flitigt, jättekul nu men också att titta tillbaka på när hon blir större. Såg att du handlat lite kul saker på Fotomässan. Jag var där på fredagen och tittade just på det objektivet, men köpte det inte. Dumt nog eftersom priset var mycket bra. Men jag har alltid svårt att bestämma mig i mässmiljön, måste fundera lite mer när jag inte planerat att handla. Ska bli spännande att höra mer om hur du tycker att blixten fungerar. Även jag är nyfiken på någon blixt och att lära mig mer om att använda den. I november är det nästan enda möjligheten om man vill fotografera...Ha det bra och hoppas att sviterna efter vaccineringen snabbt går över.