onsdag 11 november 2009

Dag 313-315. En liten sjukling


9-11 november, måndag-onsdag. Vi har en liten sjukling hemma, så bloggandet har fått vila ett par dagar. Ellie har nämligen åkt på sin första riktiga förkylning och har haft feber och jättesnorig näsa. Det började i söndags kväll och håller fortfarande i sig och hon har haft det rätt jobbigt stackaren. Hon har haft jättesvårt att äta med sin täppta näsa och särskilt kvällarna och nätterna har varit jobbiga då hon vaknar och gråter förtvivlat när hon känner att hon har svårt att andas genom näsan. Och nappen som alltid brukar få henne att somna om är ju bara att glömma när hon är så täppt.

Bilderna visar dels en glad Ellie som softar i sin babysitter efter att ha käkat banan (ovan) och så hennes senaste favoritsysselsättning: att stå i sängen (nedan).

Dagarnas Ellie-händelser. Förutom att hon varit sjuk för första gången, så har hon också som synes lärt sig att ställa sig upp, om hon har något att dra sig upp mot. Så vi har fått sänka ner hennes spjälsäng ytterligare, för där ställer hon sig hela tiden nu. Och det som har varit ett säkert ställe att lägga ner henne på förut - nu får man passa henne hela tiden.

Och sen var det premiär för något annat också idag, något som inte alls var särskilt trevligt att se. Jag kom nämligen in när hon sovit middag och hittade henne gråtande på golvet och inte i sängen... Hon brukar sova i extrarummet på dagarna och då har vi pallat upp massor av kuddar runt henne, men det var uppenbarligen inte tillräckligt, så nu får det vara slut med att sova där efter att hon rasat i golvet. Som tur var verkade hon bara ha blivit rädd, för efteråt har hon varit precis som vanligt. Men jag fick hjärtat i halsgropen när jag hittade henne och jag var glad att jag hade mina grannmammor här på fika då och inte var ensam hemma.

Det bästa de här dagarna har varit att Ellie trots feber och bacilluskernas härjningar ändå har varit ganska pigg och glad om dagarna. Men för säkerhets skull har vi varit hemma och vilat mestadels ändå och jag hoppas att hon ska blir friskare nu och slippa den täppta och snoriga näsan.
1 kommentar:

Blickep sa...

Jösses vad lilla Ellie blir stor, hon får helt andra proportioner när hon står upp på egen hand!
Hoppas hon kryar på sig snart. Blir det vaccination nu när de senaste rekomendationerna ändrats?
Har själv vabbat i dag, magsjuk Arvid...
Kram Karina