tisdag 29 december 2009

Dag 363. Konsten att stå själv


29 december, tisdag. Då var det dags för hemfärd igen. Nästan 28 grader kallt i förmiddags i Hälsingland, men bara 9 när vi kom till Stockholm och jag föredrar nog den temperaturen. Bilresan gick bra, även om Ellie hade kunnat få sova lite längre, för det krävs en del underhållning för att få henne att acceptera att sitta fastbältad i stolen. Astrid var dock exemplarisk den här gången och jamade nästan ingenting.

Dagens bild tog jag när Ellie rattade iväg oss mot Stockholm. Astrid står och håller koll på att hon tar rätt väg.

Dagens Elliehändelse. I morse lyckades Ellie stå själv utan stöd i några få sekunder! Det hände först när hon satt på nedersta trappsteget i trappan och helt plötsligt reste hon sig upp utan att använda händerna som stöd. Och sen gjorde hon det flera gånger när hon satt på mormors knä på golvet. Då reste hon sig utan stöd gång på gång och stod där lite vingligt och stolt. Mormor hävdade att hon också tog ett par steg, men det var nog mer att hon föll framåt och gick i fallet :)

Dagens bästa var dels att betrakta Ellie när hon tränade på att stå själv och dels att slänga sig ner framför teven hemma i sin egen soffa ikväll.

Inga kommentarer: