söndag 27 december 2009

Dag 360. Familjemiddag


26 december, annandag jul. Hälsingland. Idag kom syrran med hela familjen över till mamma och pappa på julmiddag. Vovven var också med och vi väntade på att se hur mötet mellan henne och katten Astrid skulle avlöpa, men det väntade vi på förgäves. För Astrid som hörde att det var någon konstig varelse inne i köket flydde upp till övervåningen och kom inte ner förrän kusten var klar igen.

Dagens bild tog jag när Ellie satt i knä på moster med hennes halsband runt sin hals. Det var väldigt intressant att leka med.

Dagens Elliegrej. Det är olika ljud för hela slanten nu. Det känns som hon kommer på något nytt var och varannan dag. Förutom pruttljudet har hon bl a lärt sig klickljudet, smackljudet och så säger hon nu "meh" hela tiden. Hon kisblinkar också flörtande med ögonen titt som tätt, på ett ytterst intagande sätt. Hon vet minsann hur hon ska charma folk...

Dagens bästa tror jag får bli att mamma lyckades få Ellie att somna till slut i kväll. Då hade både Mattias och jag gett upp försöken att lägga henne och Ellie fick komma upp igen och förvandlades från hyperaktiv och gråtande till supersocial och glad. Sen tog mamma upp nattningsförsöken och kunde efter visst kämpande få Ellie att inse att det var mer än hög tid att sova.

Inga kommentarer: