lördag 26 september 2009

Dag 268-269. Toppendagar


26 september, lördag. På landet. Ujuj, i morse väckte Ellie mig redan tio i sex, rekordtidigt för att vara Ellie som brukar sova vidare om hon vaknar vid den tiden. Men ännu en skön dag har vi haft idag, det har varit svårt att tänka sig att det faktiskt är sista helgen i september när man ser på hur härligt vädret har varit.

Dagens bild är från vår promenad innan kompisarna packade ihop och åkte hem igen till Stockholm.

Dagens bästa är nog att vi fick en lugn kväll, när Ellie somnat vid åttatiden. Bortsett från en 5-minuters tupplur i bilen när vi handlade mat, var hon vaken ända från två på eftermiddagen fram till åtta, när vi efter en timmes kämpande fick henne att somna. Övertrött var nog bara förnamnet...

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


25 september, fredag. På landet. Vilken superhärlig dag jag och min väninna har haft med våra bebisar idag. Vädret har varit fantastiskt med strålande sol och blå himmel och vi var ute på en 4-5 timmar lång tur. Framåt kvällen kom även hennes man ut till oss i stugan, direkt från sin jobbresa i Ryssland, och vi åt en god middag tillsammans.

Dagens bild tog jag när Mattias kom hit efter jobbet och gav Ellie middag i form av broccolipuré igen. Skitkul, tyckte hon, och slukade den lilla portionen snabbt.

Dagens Ellie. Hennes muntliga uttrycksförmåga blir större och idag har hon utökat sitt ordförråd med da-da. Titt som tätt har hon sprutat ur sig långa da-da-da-da-da-da-da-haranger. Väldigt gulligt!

Dagens bästa var när vi var ute på vår långpromenad och kom fram till Hornuddens trädgård, som var vårt mål för dagen. Vi botaniserade bland de ekologiska varorna i gårdsbutiken och avnjöt sen en utsökt lunch utomhus i solen med utsikt över Mälaren. En rödbetssoppa för mig och en ljummen rotfruktsallad för J och till det hembakt bröd med chevre. Yummie!

2 kommentarer:

Mamma G sa...

Va härligt ni har haft det.Vi har också haft sommarväder men idag så blåser höstlöven omkring.Och inte är det samma värme heller. Vi har funderingar på en tur till stugan vi också.
Vilken härlig Elliebild! Hon ser verkligen ut att gilla all mat! Det bådar gott tycker jag.Hoppas det fortsätter så!
Krama henne från Mom.

Sarah sa...

Hej du! Hur går det med smakportionerna =) Alva tycker väl sådär om gröten. Vad stor din tjej har blivit! Ha en fin dag hälsar Sarah