fredag 1 maj 2009

Sammanfattning dag 106-109. De första dagarna hemma

Hmm, det här med uppdateringar här har det inte riktigt funnits tid eller möjlighet till sen vi kom hem från BB. Det är inte så lätt när man har en liten som vill vara tätt intill sin mamma all sin vakna tid. Och sovande tid med, för den delen :) Men här kommer resterande bilder från den första veckan som mamma. Läs nerifrån och upp för att få dagarna i rätt ordning.

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


19 april, söndag. För första gången orkar vi ta oss ut på en promenad med barnvagnen. Det var skönt att få lite luft, men jag var helt skakig i kroppen både under och efter promenaden. Faster och småkusinerna tittade förbi en sväng.

Dagens bild tog jag under promenaden och jag själv är också med som en skugga i bilden :)

Dagens bästa var nog att vi orkade oss ut en sväng i friska luften.

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


18 april, lördag. Hålögda av för lite sömn var vi på återbesök på BB och träffade en underbar barnmorska som kom med många goda råd till ett par nybörjarföräldrar. Allt var bra med Ellie, det var bara hennes föräldrar som inte var lika pigga. På hemvägen hann vi med en besök på Babyland för att införskaffa mer av allt som man behöver som småbarnsföräldrar. Jag var helt slut efteråt!

Dagens bild av vår lilla prinsessa med dagens bästa inköp - en napp! Vi blev nästan tårögda av lycka när barnmorskan tyckte vi skulle prova napp för att lugna vårt gallskrikande barn. Förut hade vi blivit tillsagda att vänta en månad med napp för att inte förstöra amningen. (Att hon nu inte längre vill ta nappen är en annan historia...)

Dagens bästa var att få mycket oro stillad efter återbesöket och vi gick på betydligt lättare fötter därifrån än när vi kom.
: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


17 april, fredag. Trött dag som jag nästan inte kommer ihåg något från. Amning, blöjbyten och försök att få lite vila.

Dagens bild av en fullkomligt avslappnad Ellie i en skön pose, när hon en sällsynt stund sover på en kudde bredvid mig i soffan.

Någon dagens bästa kan jag inte komma ihåg från den här dagen..

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


16 april, torsdag. Idag fick vi åka hem från BB. Pirrigt, men skönt att få komma till sin egen hemmiljö och känna att livet som föräldrar börjar på riktigt. Farmor och farfar kom förbi och lämnade blommor och present och tittade på vårt lilla underverk.

Dagens bild tog Mattias när jag gjorde Ellie redo för hemfärd och klär på henne de alldeles för stora kläderna vi hade med oss.

Dagens bästa är att komma hem till lägenheten och få lägga sig i sin egen säng. Även om vi inte fick sova många minuter denna första natt hemma...

1 kommentar:

Hanna sa...

Hej! Fina bilder ur vardagen. Bilden med nappen är så mysig och snygg. Skönt att ni fått en bra barnmorska som kan lugna och stödja. Önskar er en bra vecka!