söndag 3 maj 2009

Sammanfattning dag 110-120


20 april-30 april. Det är bara att inse - tiden finns inte till att uppdatera alla dagar som gått sedan Ellie föddes. Så här är en litet collage från de sista dagarna i april. Bilder från en promenad, på Ellie vaken och sovande, på vackra blommor vi fått och från första turen in till stan - till Kungsträdgårdens blommande körsbärsträd. Det blev ett kort och inte särskilt avslappnat besök :)

Den första tiden har varit rätt jobbig och innehållit allt för lite sömn och vi har nästan bara hållit oss hemma och försökt vänja oss att vara en familj. Snacka om att livet vänds upp och ner totalt! Men Ellie är så söt och vi börjar ta oss en bit på väg mot att hitta rutiner nu.

Och nu i maj ska kanske komma igång lite bättre med uppdateringarna här i min bilddagbok...

8 kommentarer:

Hanna sa...

Hej! Fint collage. Helt förståeligt att du inte hinner uppdatera bloggen varje dag med ett nytt liv att ta ansvar för och en ny roll att komma in i. Ellie har underbara ögon.

Sarah sa...

Hej Helena! Jag kommer ihåg hur det var när vi fick Isak, vårt första barn. Känner igen mig jätte mycket i det du skriver. Allt vänds upp och ner i tillvaron. I början är man så totalt fokuserad på babyn så omvärlden får liksom vänta. Snart ska du se att rutinerna sätter sig och allt kommer bara rulla på. Jag funderar just nu ganska mycket på hur det ska bli i vår lilla familj. Vi blir ju fem nu och det känns ganska skönt att pojkarna är så stora som de ändå är. Isak 8,5 och Noah snart 4. De kan ju ta hand om sig så bra själva just med påklädning, lek, äta, inga blöjor osv. Isak har ju till och med sagt flera gånger att han minsann ska hjälpa till med lillasyster. Just att det är en flicka blir ju med en omställning då jag har två pojkar innan. Det ska bli jätte roligt så klart! Mys med familjen nu och njut av denna första tid med lillan. Tiden går så fort ändå. Sarah

Karins fotoblogg sa...

Hej Helena! Hon är så otroligt söt! Hon ser så näpen ut!! (Mina gossar var rätt stora när de föddes 4,2 och 4,8).
Råd och tips är något som man som nybliven förälder får. Alla vill gärna tala om hur man ska göra och när. På ett sätt är det bra såklart att få tips eftersom man kan känna sig rätt osäker ibland(iaf. jag gjorde det) och samtidigt kunde jag nästan spy på kommentarerna som vi fick. "Men VARFÖR har han inte napp".... "Nä napp ska de absolut inte ha första tiden"... "Ska han verkligen äta IGEN?!" osv.... Så mitt råd till dig/er(hahaha :) nu ger jag råd iallafall!)är: Släpp alla krav och måsten, även de roliga. Strunta i att uppdatera bloggen om du inte har lust/orkar/hinner, vi finns kvar. Lita på er själva, be om råd men sålla bort sånt som ni tycker är konstigt. Det är en omtumlande första tid med mycket hormoner i omlopp!

Kram

ps fina bilder du tagit! ds

Cina sa...

Vilka fina bilder! Jag förstår att du inte hinner uppdatera, livet ställs på ända och ni är tre som ska lära känna varandra. Det tar tid, låt det vara så! Njut av Ellie, det går så fort, så fort! Förra helgen firade jag min äldsta dotters 22-årsdag, nyss låg hon med sina små "tassar" mot min mage.

Anonym sa...

Härligt att få se lilla Ellie på dina bilder, hinner aldrig prata i telefonen... Och förresten ser man inte henne via luren! Hoppas allt är ok, ska ringa så fort jag får några minuter över.
När kan vi förvänta oss ett liveframträdande i Färila???
Kram Karina

Amanda sa...

Hej Helena, så god hon är, Ellie ett ovanligt namn men vackert. En hemlis jag har tre E,n Ebba, Erik, Emmy. En triss på "E". Men just nu har du fullt upp med en tredjedel. Vilka ögon hon har. Hoppas att du får vila lite mera, det gäller att kunna koppla av och det är inte det lättaste. Kram från Amanda

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

>> Tack så jättemycket för era hälsningar! Det är verkligen en omtumlande tid och allt styrs just nu av vår lilla flickas humör och behov. Men det är ju så det ska vara nu, Ellie är viktigast!

Sarah sa...

Hej!
Ja vi får se om vår tjej vill ligga i den nybäddade sängen =) Ibörjan vill de ju ligga tätt tätt intill hela tiden. Mina pojkar, speciellt Noah skulle ha min lukt och närhet nästan dygnet runt den första tiden. Jag tror jag ammade Noah varann timme... Det tog på krafterna måste jag säga. Jag ser jätte mycket fram emot ammningen och allt annat! Även om det är både mysigt och ganska jobbigt =) Mys på nu och ha det så gott! Kram Sarah