lördag 9 maj 2009

Dag 121-126. Mormors- och sjukhusbesök


4-6 maj, måndag-onsdag. Händelserika dagar och jag är glad att mamma var här och hjälpte till. Innehöll bland annat BVC-besök där Ellie får ett sorts anfall för fjärde gången på en vecka - hon skriker hysteriskt tills hon blir mörkröd och i princip slutar andas en kort stund. Det är väldigt otäckt och vi får en läkartid inbokad för att kolla att allt är som det ska. Läkaren hittar inget fel, men för säkerhets skull skickas vi vidare till akuten på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Ellie och jag får sen spendera en natt på spädbarnsavdelningen på sjukhuset för observation. Vi skrivs ut nästa dag efter ännu en läkarundersökning och Ellie verkar vara frisk, men begåvad med ett hett temperament och magont som gör att hon skriker sig så förtvivlad att hon nästan slutar andas. Även om anfallen nu är ofarliga blir jag ändå rädd varje gång och jag hoppas av hela mitt hjärta att hon växer ifrån det snart. Men hittills verkar det bli tvärtom...

Bilden från den fjärde maj visar en av mina mysstunder med Ellie, på nästa bild myser hon med sin mormor och den sista bilden tog Mattias när vi gör oss i ordning hos läkaren för att åka till sjukhuset.

Bäst av allt den här perioden var att läkarna på Astrid Lindgrens kom fram till att Ellies anfall inte är farliga och att hon är frisk. Usch, nu har jag fått bli varse vilken skräck man drabbas av när man är orolig för sitt lilla barns hälsa...

: : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : : :


1-3 maj, fredag-söndag. Dagarna med Ellie rullar på och mormor kommer på efterlängtat besök för första gången. Hennes lungbesvär har ställt till det hittills, men nu var det äntligen dags för Ellie att träffa sin mormor.

Bilderna visar i tur och ordning: katten Astrid som tycker att barnvagnen är en alldeles utmärkt plats att sova på. 2 maj-bilden är från en promenad när vi sagt hej då till en kompis som åker till Australien och jobbar i några månader och 3 maj-bilden visar en sovande liten prinsessa.

Bästa från de här tre dagarna är att min mamma kunde komma hit och hjälpa till i några dagar. Det var välkommet!

7 kommentarer:

Nilla sa...

Fy så jobbigt, hoppas att det löser sig. Och vilken tur för er att mormor var å besök så ni fick lite hjälp och stöd.
Ha det gott/Nilla

Anonym sa...

Era stackare! Vilken jobbig start ni har fått på föräldrarskapet. Jag håller tummarna att det lugnar sig och ni kan börja njuta fullt ut snart. Skönt att hon är frisk. Kram Johanna M

Mona k sa...

Denna sidoblogg blir en av mina favoriter, att få följa din lilla och det ni kommer att få uppleva, ska bli mig ett nöje att följa.
Varm kram Mona K

Marie Höglund sa...

Tittar in för att se hur ni har det och för att njuta av lilla prinsessan. Hon är fantasiskt söt :-) Kram från mig.

Pialotta sa...

Hoppas det lugnat ner sig lite nu för er. Lilla Prinsessan är så ljuvligt söt:-)
Att ha mormor på besök är guld värt kan jag tro.
Ha de Pialotta

Karins fotoblogg sa...

Å hoppas att det magonda har blivit bättre! Skönt att få veta hon är frisk ändå!

Kram!

Barbro S sa...

Tre bilder på olika kärlekar: baby, blommor/natur och katt. Istället för baby har jag två katter:)