tisdag 13 oktober 2009

Dag 286. 6 månader senare


13 oktober, tisdag. Hurra, hurra, hurra - Ellie blev ett halvår idag! Denna stora dag har innehållit 6-månaderskollen hos doktorn, en långpromenad i kylan, mammagruppsträff på BVC och sen så bjöd vi hit Ellies farmor och farfar på kalas.

Dagens bilder visar festföremålet med alla sina familjemedlemmar - pappa, mamma och så katten Astrid, som Ellie är mycket förtjust i. Kärleken är inte fullt lika besvarad från Astrids sida, även om hon nog tycker om den lilla ungen lite grand i alla fall och gosar nådigt med henne när jag håller Ellies händer i styr.

Dagens Ellie. Ja, ett halvår gammal blev hon ju som sagt idag och blev firad med paket både från farmor och farfar och oss. Någon tårta blev det inte, men däremot fick hon fira med en stor portion söt plommonpuré och den satt som en smäck! Farbror doktorn sa att allt var bra på kontrollen och vikten är nu uppe i 7.140 g och längden 68 cm.

Dagens bästa var mysstunden med Ellie när jag satt med henne och gav henne flaskan innan hon skulle sova och då hon kurade ihop sig sen mot mig och somnade ovaggad i min famn. Tre kvällar i rad har hon somnat på detta vis, vilket är något helt nytt eftersom vi brukar behöva gå omkring med henne i famnen och gunga och vagga henne rätt länge innan hon somnar.

Inga kommentarer: