torsdag 20 augusti 2009

Dag 232. Sakta uppåt på vågen


20 augusti, torsdag. Vi tog en promenad till BVC i förmiddags och vägde och mätte fröken E. Och 4 mån och 1 vecka gammal är hon nu 65 cm lång och väger 6.190, en ganska lång och smal tjej. Det såg fortfarande bra ut på kurvan, men viktökningen har avtagit en del, så jag kan testa att ge henne mat lite oftare på dagtid ifall hon inte får i sig tillräckligt under sina snabbätna måltider.

Dagens bilder tog Mattias när hon låg och lattjade med sina fötter i spjälsängen. Fötterna i luften som vanligt och det såg så roligt ut när de stack upp ovanför spjälskyddet.

Dagens Ellie är att hon börjat kunna vända sig över på mage. Hon gjorde det för första gången inatt och kommer nästan helt runt, det är bara ena armen som inte vill följa med än. Och sen hon upptäckte denna nya färdighet så försöker hon verkligen hela tiden att vända på sig.

Dagens bästa var att vi var ute hela eftermiddagen på gården och hade det skönt. Solen har lyst från blå himmel och jag satt och läste en bok, medan Ellie låg först i vagnen och lekte och sen på en filt i skuggan. Sen hade vi sällskap av de andra mammorna och barnen också, så vi kunde socialisera lite också.

2 kommentarer:

Sarah sa...

Så söta bilder du visar! Ooops då har Alva gått om Ellie... Alva väger 6,9 kg och är 62 cm lång. Men de där kurvorna ska man nog ta med en nypa salt tror jag. Mina pojkar vägde ca 7,5 kg när de var tre månader. Ha en fin helg/sarah

Mamma G sa...

Vilka urgulliga bilder på småfossingarna!Pappa är så duktig att fota han också!
Kanske för att hon är så rörlig o sprattlig som det inte fastnar så mycket hull på henne.Men hon är inte mager i allafall.

Va mysigt ni har det på gården ni alla mammor o barn.Kul att kunna umgås med andra med barn i samma ålder på sin egen gård när hon blir större. Även fast det är mest killar då.
Ha det gott i dag också. Kramen från mormor.