fredag 7 augusti 2009

Dag 218. St. Annas skärgård


6 augusti, torsdag. Söderköping. Dagen inleddes med en frukost utomhus alldeles mitt emot Slussen i Söderköping, där vi kunde sitta och titta på alla fina båtar som slussades in i Göta kanal. Jättemysigt! Sedan strosade vi omkring lite innan vi packade in oss i bilen och körde ut mot St Annas skärgård.

Dagens bild tog jag vid lanthandeln och båtmacken i Tyrislöt. Vi hade picknicklunch med oss och i teorin hade det varit jättemysigt att sitta på klipporna och njuta av god lunch i solen. I praktiken blev det en halvt kaosartad jakt på skugga eftersom Ellie inte ville sova i vagnen som vi planerat utan var gnällig och krävde konstant underhållning. Så det slutade med att en av oss kastade i sig en macka medan den andra försökte lugna Ellie och sen bytte vi. När vi båda hade stressat i oss lunchen somnade Ellie... Så då fick vi i alla fall köpa oss en glass i lanthandeln och sitta i solen.

Dagens bästa är att det trots lite stressade måltider ändå har gått så bra att vara på vår första minisemester med Ellie. Förutom när Mattias och jag skulle äta lunch och middag har hon varit på bra humör och sovit mycket, så även vi har kunnat koppla av.

1 kommentar:

Hedwig sa...

Visst är det fint i Tyrislöt, har campat där i sommar igen. Suverän service i lanthandeln, vi hade glömt vår osthyvel - då fick vi 'låna' en av dem.