söndag 15 mars 2009

Dag 74. Tapeter och födelsedagsmiddag


15 mars, söndag. Tapeter inhandlade till sovrummet idag, så nu ska vi kanske hinna få lite nytt och fräscht där också innan bebisen kommer.

Dagens bild tog jag med nya kompaktkameran ikväll. Har tonat ner de gröna tonerna lite i bilden, så att det rosa ska framhävas mer.

Dagens bästa var att få en god födelsedagsmiddag hemma hos Mattias föräldrar när vi firade hans mamma som fyller år i morgon. Grattis i förskott Marianne!

4 kommentarer:

kicki sa...

Den suddiga vinjetteringen HOPPAS jag är photoshoppad? Annars känns det som rätt plastig optik... =)

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Kicki, visst är vinjetteringen photoshoppad. Bilden var rätt trist och hade jag använt systemkamerans macroobjektiv när jag fotade hade jag kunnat leka med skärpedjupet, men en kompaktkamera är en kompaktkamera och då finns inte mycket utrymme för inställningar när man fotar.

kicki sa...

Det blir ju lite av en utmaning att ta schyssta bilder med en plutt-kamera, tycker jag... jag har t.ex tagit helt ok konsertbilder med kompaktkamera, när jag kom på tricket att fota med blixt men sätta för den med svart tejp - då slapp jag både utfrätta huvuden och för lång slutartid. Häpp! =)

... men det är nog såna små utmaningar jag skapar åt mig själv för att inte sakna systemkameran när jag inte har den mig...

Helena/Bildbloggerian och Fototriss sa...

Fiffigt det där med tejp för blixten, det tipset ska jag testa nån gång!