tisdag 14 juli 2009

Dag 192-194. Fjällen tur och retur

Ett samlingsinlägg för de senaste tre dagarna kommer här.


13 juli, måndag. Hälsingland. Idag fyllde Ellie 3 månader - grattis! Vi drog iväg och shoppade lite på dan och hälsade sen på hos en kompis på eftermiddagen, mysigt! Sen skålade vi för Ellies tre månader och Mattias första dag på semestern med lite bubbelvin och goda ostar, mums mums!

Dagens bild visar hur Ellie utslagen efter 3-månadersfirandet sover sött. Och så här sover hon helst nu för tiden - med min sjal, som blivit hennes gosfilt, över huvudet. Ofta ligger hon med hela huvudet täckt av sjalen och verkar stormtrivas så.

Dagens bästa var nog att få frossa lite i ost och smaka på bubbel :). Jag är en stor ostälskare och det svåraste under graviditeten var att vara tvungen att avstå från mögelostar och inte få dricka mousserande som jag också är väldigt svag för.12 juli, söndag. Härjedalen. De flesta var lite sega efter festen idag och även jag fast jag inte drack en droppe, för Ellie hade ingen lust att sova när vi kom hem på natten och var vaken ytterligare ett par timmar och sen låg hon och fäktade med armar och ben i sömnen, så hennes stackars mamma som delade säng med henne inte kunde sova :). Drog tillbaka till Hälsingland på eftermiddagen och när vi kom fram blev vi båda glada för då hade Mattias kommit upp från Stockholm!

Dagens bild tog jag på morgonen när jag tog med Ellie ut på hennes livs första fjällvandring, medans de andra låg och sov. Att gå på fjälltur är inte så lätt med barnvagn :), men vi gick en bit efter leden tills sommarvägen övergår till att bli snårig stig och kunde skåda snön som låg kvar längre bort på fjället.

Dagens bästa var så klart att få träffa min kära Mattias igen efter att han varit hemma i Stockholm och jobbat sin sista vecka innan semestern.11 juli, lördag. Härjedalen. Idag drog Ellie och jag från Hälsingland till Härjedalen tillsammans med halva släkten, för att gå på min mosters 50-årskalas. Den friska fjälluften verkade påverka Ellie positivt för hon gillade att vara på fest. Hon hade inte tid att sova nästan nåt utan ville vara med på festen kvällen lång och titta på alla människor och dansa med mamma till levande musik =).

Dagens bild tog jag när herrarna på gräsmattan bävande betraktar regnmolnen som tornade upp sig över dalen. Regnet försvann dock innan festen och det blev sol igen.

Dagens bästa var festen och att få träffa alla gamla bekanta som jag inte sett på länge. Jag var i fjällen väldigt ofta när jag var yngre och det har varit som mitt andra hem, så det är alltid roligt att komma dit igen.

1 kommentar:

Hanna sa...

Fina bilder alla tre, men den sista var extra häftig i det perspektivet.